Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Domov

Gastro

Najchutnejšie a najlepšie vyzerajúce recepty, foodtips, foodporn, tipy na jedlo a reštaurácie po Slovensku a v okolí. Dobrú chuť.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Povestný fastfood sa zaujíma o Slovensko. Poriadne sa v ňom naješ už za 4 eurá
Povestný fastfood sa zaujíma o Slovensko. Poriadne sa v ňom naješ už za 4 eurá
včera o 09:12
Wendy’s je americké rýchle občerstvenie, ktoré pred pár rokmi rozšírilo svoju činnosť z USA do Veľkej Británie. Aktuálne sa zaujíma aj o východoeurópsky trh.
„Neviem, či to nie je jedna z najlepších vecí, čo sme dnes jedli.“ Toto sú TOP miesta na brunch v Bratislave (GASTRO VLOG)
Sponzorovaný obsah
„Neviem, či to nie je jedna z najlepších vecí, čo sme dnes jedli.“ Toto sú TOP miesta na brunch v Bratislave (GASTRO VLOG)
pred 2 dňami
Nájdeš vo vlogu aj svoju obľúbenú prevádzku?
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor)
pred 4 dňami
„Nie je možné, aby 20-ročný influencer hodnotil jedlo z michelinskej reštaurácie. Samozrejme, sú aj takí, ktorí sa tomu rozumejú a pracujú na tom dlho,“ hovorí Massimo.
KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje?
refresher+
Odporúčané
KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje?
14. 4. 2024 12:30
Ruku hore, kto si zo školskej jedálne so sebou okrem smradľavého trička odniesol aj traumu. Prečítaj si, ktoré jedlá sú podľa Slovákov najhoršie a čo si o nich myslí foodbloger. V závere ti bývalá kuchárka z jedálne prezradí viac o ich príprave.
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť
refresher+
Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť
13. 4. 2024 14:30
V posledných rokoch dominoval medzi mladou generáciou zvyk, že väčšina absolventov gymnázií smerovala na vysoké školy. Dôkazom, že výnimka potvrdzuje pravidlo, je aj Kristína z Bardejova, ktorá sa rozhodla ostať doma a vybudovať si vlastný biznis.
Mladá barmanka Kristína: Je to alchýmia, sme ako psychológovia. Jeden zákazník raz nechal obrovský tringelt (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Mladá barmanka Kristína: Je to alchýmia, sme ako psychológovia. Jeden zákazník raz nechal obrovský tringelt (Rozhovor)
12. 4. 2024 12:30
„Tringelty sú super. Niekedy vedia navýšiť plat aj o 300 eur,“ prezradila nám v rozhovore šikovná Slovenka.
Poznáme najobľúbenejšie slovenské reštaurácie. Bodovali bagetérie, indická kuchyňa aj talianske pizzerie
Poznáme najobľúbenejšie slovenské reštaurácie. Bodovali bagetérie, indická kuchyňa aj talianske pizzerie
12. 4. 2024 11:50
Ak si niečo z toho objednáš, neoľutuješ.
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
12. 4. 2024 8:55
Majiteľ reštaurácie Pekidors zákazníkom servíroval polievku zo zvyškov. Nezabránilo mu v tom ani varovanie Martina.
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
Pepsi mení vzhľad. Nové logo odráža históriu celej značky
Pepsi mení vzhľad. Nové logo odráža históriu celej značky
9. 4. 2024 16:52
Celosvetový rebranding Pepsi je v plnom prúde. Nové logo odráža neustálu túžbu značky po inováciách, sviežosti a rozvoji kultúry. Nový dizajn, ktorý prichádza po 14 rokoch, stelesňuje smäd po zážitkoch, tvrdí Pepsi.
Toto je desať najobľúbenejších raňajok na svete. Čo ľuďom chutí najviac?
Toto je desať najobľúbenejších raňajok na svete. Čo ľuďom chutí najviac?
9. 4. 2024 14:28
Večný boj: slané alebo sladké raňajky? Portál Taste Atlas zostavil rebríček najlepších raňajok na svete.
FEJK NUTELLA TEST: Ktorá známa značka skončila posledná a chutila ako staré orechy a ktorá roztrhala vianočku?
refresher+
Odporúčané
FEJK NUTELLA TEST: Ktorá známa značka skončila posledná a chutila ako staré orechy a ktorá roztrhala vianočku?
7. 4. 2024 14:30
Ochutnali sme dokopy 9 čokoládových nátierok s lieskovými orechmi, medzi ktorými sa nachádzala aj originálna Nutella. Ako dopadol slepý test?
Vydrica rozširuje gastro o autentickú taliansku reštauráciu. Novú štvrť pod Bratislavským hradom čoskoro otvoria pre verejnosť
Vydrica rozširuje gastro o autentickú taliansku reštauráciu. Novú štvrť pod Bratislavským hradom čoskoro otvoria pre verejnosť
5. 4. 2024 16:39
Lukratívna štvrť zverejnila ďalšiu gastroprevádzku. V areáli okrem nej nájdeš aj potraviny Yeme či reštauráciu Bistronomy.
Z korporátu prešli do gastra: Miška a Joff sú majiteľmi bistra Kaliforňan, ktorý je dnes už známym lovebrandom (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Z korporátu prešli do gastra: Miška a Joff sú majiteľmi bistra Kaliforňan, ktorý je dnes už známym lovebrandom (Rozhovor)
2. 4. 2024 12:30
Kaliforňan dnes dominuje v Bratislave ako bistro, kde si môžeš vyskladať do misky to, na čo máš chuť. Majitelia vlastnia už 10 prevádzok a plánujú ďalej expandovať.
Zabudni na barančeka. Týchto päť veľkonočných dezertov z celého sveta musíš vyskúšať
Zabudni na barančeka. Týchto päť veľkonočných dezertov z celého sveta musíš vyskúšať
1. 4. 2024 7:07
U nás vedie baranček. Čo sa však pripravuje na Veľkú noc vo svete?
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
28. 3. 2024 8:45
Mali sme už niekoľko podgastov o víne so someliérmi, tentoraz vám o tomto magickom nápoji niečo porozpráva človek, ktorý ho vyrába.
Obľúbená raňajkáreň prichádza v Bratislave s novou prevádzkou. Otvorili ju blízko konkurencie, šéfkuchár prezradil detaily
Obľúbená raňajkáreň prichádza v Bratislave s novou prevádzkou. Otvorili ju blízko konkurencie, šéfkuchár prezradil detaily
25. 3. 2024 14:53
Oli’s Corner spája domáce produkty, modrý interiér a čerstvé pečivo.
Keď si preberal pizzu, zamestnankyňa donáškovej služby mu odhryzla palec. „Akoby mi po ňom bola prešla motorová píla,“ spomína
Keď si preberal pizzu, zamestnankyňa donáškovej služby mu odhryzla palec. „Akoby mi po ňom bola prešla motorová píla,“ spomína
22. 3. 2024 17:20
Muž je vyštudovaný inštalatér, no pre zranenie už nedokáže pracovať. „Som nezamestnaný. Som brutálne zadlžený a nevidím svetlo na konci tunela,“ priznáva.
Mladá barmanka Kristína: Je to alchýmia, sme ako psychológovia. Jeden zákazník raz nechal obrovský tringelt (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Mladá barmanka Kristína: Je to alchýmia, sme ako psychológovia. Jeden zákazník raz nechal obrovský tringelt (Rozhovor)
12. 4. 2024 12:30
„Tringelty sú super. Niekedy vedia navýšiť plat aj o 300 eur,“ prezradila nám v rozhovore šikovná Slovenka.
KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje?
refresher+
Odporúčané
KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje?
14. 4. 2024 12:30
Ruku hore, kto si zo školskej jedálne so sebou okrem smradľavého trička odniesol aj traumu. Prečítaj si, ktoré jedlá sú podľa Slovákov najhoršie a čo si o nich myslí foodbloger. V závere ti bývalá kuchárka z jedálne prezradí viac o ich príprave.
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť
refresher+
Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť
13. 4. 2024 14:30
V posledných rokoch dominoval medzi mladou generáciou zvyk, že väčšina absolventov gymnázií smerovala na vysoké školy. Dôkazom, že výnimka potvrdzuje pravidlo, je aj Kristína z Bardejova, ktorá sa rozhodla ostať doma a vybudovať si vlastný biznis.
Poznáme najobľúbenejšie slovenské reštaurácie. Bodovali bagetérie, indická kuchyňa aj talianske pizzerie
Poznáme najobľúbenejšie slovenské reštaurácie. Bodovali bagetérie, indická kuchyňa aj talianske pizzerie
12. 4. 2024 11:50
Ak si niečo z toho objednáš, neoľutuješ.
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
Šéfkuchárovi Martinovi Novákovi praskli nervy: Nestrpím klamanie zákazníkov, vyhlásil a z nakrúcania Na nože odišiel
12. 4. 2024 8:55
Majiteľ reštaurácie Pekidors zákazníkom servíroval polievku zo zvyškov. Nezabránilo mu v tom ani varovanie Martina.
Čokolatér Karol: Moje deti milovali Kinder čokoládu, vyrobil som im kvalitnejšiu náhradu. Jahodovou Milkou ma ranili (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Čokolatér Karol: Moje deti milovali Kinder čokoládu, vyrobil som im kvalitnejšiu náhradu. Jahodovou Milkou ma ranili (Rozhovor)
4. 11. 2022 9:30
„Antioxidanty začnú z kakaa vyprchávať už pri 80 stupňoch. Dvaja najväčší spracovávatelia ho pritom pražia pri teplote od 250 do 300 stupňov,“ vysvetľuje profesionálny chocolatier Karol Stýblo.
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor)
pred 4 dňami
„Nie je možné, aby 20-ročný influencer hodnotil jedlo z michelinskej reštaurácie. Samozrejme, sú aj takí, ktorí sa tomu rozumejú a pracujú na tom dlho,“ hovorí Massimo.
Únava z kávy: ako vzniká a ako piť kávu, aby ťa kofeín prebral a nie naopak?
refresher+
Odporúčané
Únava z kávy: ako vzniká a ako piť kávu, aby ťa kofeín prebral a nie naopak?
2. 9. 2022 14:30
Čím viac kávy piješ, tým viac sa v tvojom tele hromadí neurotransmiter adenozín, ktorý ťa uspáva. Keď tvoje tretie popoludňajšie espresso stratí efekt, adenozín nezaklope na dvere, ale rovno vtrhne.
„Neviem, či to nie je jedna z najlepších vecí, čo sme dnes jedli.“ Toto sú TOP miesta na brunch v Bratislave (GASTRO VLOG)
Sponzorovaný obsah
„Neviem, či to nie je jedna z najlepších vecí, čo sme dnes jedli.“ Toto sú TOP miesta na brunch v Bratislave (GASTRO VLOG)
pred 2 dňami
Nájdeš vo vlogu aj svoju obľúbenú prevádzku?
FEJK NUTELLA TEST: Ktorá známa značka skončila posledná a chutila ako staré orechy a ktorá roztrhala vianočku?
refresher+
Odporúčané
FEJK NUTELLA TEST: Ktorá známa značka skončila posledná a chutila ako staré orechy a ktorá roztrhala vianočku?
7. 4. 2024 14:30
Ochutnali sme dokopy 9 čokoládových nátierok s lieskovými orechmi, medzi ktorými sa nachádzala aj originálna Nutella. Ako dopadol slepý test?
Navštívili sme reštauráciu so sexy obsluhou: ak sa nevieš vpratať do kože a máš problém so sebaovládaním, do Hooters ani nechoď
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme reštauráciu so sexy obsluhou: ak sa nevieš vpratať do kože a máš problém so sebaovládaním, do Hooters ani nechoď
8. 2. 2024 16:30
Návštevníci si musia uvedomiť, že neprišli do strip klubu či do nevestinca, ale do klasického podniku, kam sa ľudia chodia v prvom rade občerstviť. Nepochybne sa však nájdu jedinci, ktorí sem zavítajú iba preto, aby na dievčatá v kuse civeli.
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
refresher+
Odporúčané
Wagyu burger, hľuzovkové nebo aj talianske tiramisu. Boli sme v novej stredomorskej reštaurácii Narbon, obsluhovali nás majitelia
13. 2. 2024 14:30
Nová reštaurácia v srdci Bratislavy má luxusný interiér a výnimočnú rodinnú atmosféru. Majitelia stavili na koncept stredomorskej kuchyne a michelinského šéfkuchára Dávida Ivána.
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
Povestný fastfood sa zaujíma o Slovensko. Poriadne sa v ňom naješ už za 4 eurá
Povestný fastfood sa zaujíma o Slovensko. Poriadne sa v ňom naješ už za 4 eurá
včera o 09:12
Wendy’s je americké rýchle občerstvenie, ktoré pred pár rokmi rozšírilo svoju činnosť z USA do Veľkej Británie. Aktuálne sa zaujíma aj o východoeurópsky trh.
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
25. 10. 2023 17:02
Slovenské pochutiny sa umiestnili na špici rebríčka najlepších stredoeurópskych snackov.
Najlepšie raňajky v Bratislave: 11 prevádzok, ktoré stoja za to
refresher+
Odporúčané
Najlepšie raňajky v Bratislave: 11 prevádzok, ktoré stoja za to
20. 10. 2021 17:07
Zoznam raňajkární, ktoré v hlavnom meste jednoznačne treba vyskúšať.
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
28. 2. 2024 14:30
Sieť obchodov Maťove akcie je v súčasnosti na Slovensku obrovským hitom. Pomáha tomu netradičný tovar, Tiktok či špecifický výzor zakladateľa značky. Do jednej z prevádzok sme zamierili aj my a na otázky nám odpovedala aj hlava celého projektu – Maťo.
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
6. 3. 2024 17:18
Milovníci japonskej kuchyne si rozhodne prídu na svoje.